Vergoedingen

Zorgverzekering

Coaching valt niet onder primaire ziektekosten en wordt daardoor meestal niet (geheel) vergoed. Wel is het mogelijk dat kosten voor coaching zijn opgenomen in een aanvullend pakket onder de noemer counseling, psychosociale hulpverlening of alternatieve behandelingen. Informeer hiernaar bij uw ziektekostenverzekeraar.

 

Via werkgever

Veel bedrijven reserveren een opleidingsbudget voor medewerkers. De kans bestaat dat jouw werkgever de kosten volledig of gedeeltelijk op zich neemt. Je kunt hier bij jouw werkgever naar informeren.

 

Arbodienst van werkgever

In het kader van bv. burn-out preventie en ter voorkoming van langdurig ziekteverzuim is er soms vergoeding mogelijk. Neem hiervoor contact op met de bedrijfsarts of de Arbodienst van je bedrijf.

 

Belastingaftrek voor ondernemers en zzp’ers

Voor ondernemers geldt dat coaching aftrekbaar is voor de inkomsten-, vennootschap- en omzetbelasting (ondernemerskosten). De belastingdienst of je accountant kan je hierover informeren.

 

Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)

Mocht je een arbeidsongeschiktheidsverzekering hebben en het coachtraject gebruiken om weer aan de slag te gaan, dan is de kans groot dat het coachtraject wordt vergoed. Informeer hiernaar bij je verzekeraar.

 

Werktuig PPO

Iedereen die in de creatieve of culturele sector werkt (zowel als werknemer of als ZZP’er) kan via Werktuig PPO een bijdrage aanvragen van maar liefst 1/3 van de totale kosten voor coaching. Op de website www.werktuigppo.nl lees je hier meer over.